26 Mart 2010 Cuma

güney amerika şaraplarının özellikleriGüney amerikanın en önemli şarap ülkesi arjantin hemen onu arkadan Şili izliyor.Güney Amerika'da Brezilya gibi aşırı sıcak ülkelerde şarapcılık söz konusu değil.Çok küçük bir kaç örneğin dışında.

Çünkü biliyorsunuz bağcılık ılıman iklim kuşaklarında yapılabilen bir özellik.

Şili'de,Arjantin'de Ant dağları eteklerinde serin iklim,Şili'de de okyanustan gelen rüzgarların serinlettiği bağlar mükemmel şaraplara hayat veriyorlar.

Arjantin bazı yıllarda dünyanın en çok şarap üreten bazı yıllardada ikinciliğe düşen ülkesi ama arjantin fakir bir ülke olduğu için şarapları ucuz sofra şarabı niteliğinde.Dünyaya şarap ihracatında son yıllarda ağırlık verdiler.

Şili ise biraz daha ince kalitede,daha ince ve zarif nüanslara sahip yüksek kaliteye sahip şarapların daha çok olduğu bir ülke.Her iki ülkde "şarap"cılıkta yükselen ülke durumundalar.

Şili şarapları içerisinde fransız üzümlerinden yapılanlardan ziyade gene Fransa'dan gelmiş ama Şili'de farklı bir adaptasyon geçirmiş karmenal şaraplarını tavsiye ederim özellikle.

Çok zarif ve güzel kırmızı şarap'lardır.arjantinde ise yine Fransız kökenli bir çeşit olan ama Arjantin'de Fransa'dan daha güzel sonuçlar doğuran malvek üzümü ve şarapları kesinlikle tadılması gereken örnekler.


Şili ve Arjantin şarapçılığına özel bir yer vermeli mutlaka bu şarapları tatmaya özen göstermeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder