26 Mart 2010 Cuma



Sinema eleştirmenlerinin birlikte karar verdikleri en dokunaklı ve güzel film.3 arkadas filmi dışındakileri izleme şansına sahipsiniz...

1- 3 Arkadaş

Türk sinemasının klasik döneminin en parlak filmi 1958 yılında çekilen 3 arkadaş filmidir.Bu film ne yazık ki televizyonlarda hiç verilmiyor. film duygusallığı ve gerçekçiliği iç içe işleyen, izleyenleri gözyaşları içinde bırakan bir yapımdır.3 arkadaş filmi Memduh Ün yönetmiştir. Türk sinemasının başyapıtlarından biridir.


2- Susuz Yaz

Birçok sinema yazarına göre kalsik dönemin en büyük sinemacısı olan Metin Eksan'ın filmidir Susuz Yaz. Susuz Yaz Berlin'de altın ayı ödülünü almıştır. Sinemamızda bir devrim yapan Susuz Yaz en iyi Türk filmleri sıralamasında 2.sırayı almaktadır.
Filmi İzle

3- Vesikalı Yarim


Bu film Türk sinemasının kült filmlerinden biridir. Kült filmlerin en önemli özelliği değerlerinin zamanında bilinmemesidir.Çok büyük bir kitle izlemese de kemik bir izleyicisi olan kült filmleri gerçek sinema izleyicisi çok sever. Vesikalı Yarim'de tam bu tanıma uygun bir filmdir.
Filmi İzle

4- Yol

Yılmaz Güney'in yazdığı hapiste olduğu için Şerif Gören'in yönettiği bir filmdir.Yol Türk sinemasının başyapıtlarından biridir. Hak ettiği değeri Türkiye'de bulamasa da 1982 yılında Cannes'da Altın Palmiye ödülünü kazanmıştır.
Filmi İzle

5-Eşkiya


Şener Şen ve uğur Yücel'in başrollerini paylaştığı diğer 4 filme göre daha yeni ve genç nesilin izleyebildiği bir filmdir Eşkiya. Şener Şen'in büyük performansı,doğru oyuncu seçimleri ile unutulmayacak senelerce izlenecek bir başyapıttır Eşkiya... Filmi İzle

0 yorum:

Yorum Gönder