26 Mart 2010 Cuma



Bu sıralama sinema eleştirmenlerinin yaptığı bir sıralama birçok kaliteli oyuncuyu göremiyoruz. Onlarında bu isimlerden çok farkı olmadığını sizler gibi bende düşünüyorum.Kemal Sunal,Sadri Alışık,Kadir İnanır,Tarık Akan vs.. oyunculara da selam olsun

1- Ayhan Işık


Ayhan Işık filmlerini izlemeden ve anmadan Türk sinemasının belirli bir dönemini anlamak pek mümkün değildir.


2-Cüneyt Arkın


Cüneyt Arkın Türk Sinemasının simge oyuncularından biridir.Bir döneme damgasını vurmuştur.Çok iyi bir oyunculuğa ve karizmaya sahip cüneyt Arkın sıralamamızda 2. sırayı aldı.


3- Fikret Hakan

Fikret Hakan'ın oynadığı filmler hep en kaliteli ve tutulan yapımlar olmuştur.Fikret Hakan bir dönemin en önemli oyuncusuydu.
Genç nesil fikret Hakan'ı pek tanımasa da eski insanlar Fikret Hakan'nın oyunculuğunu hep beğenmişlerdir.

4-Yılmaz Güney

Türk sinemasının Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney oyunculuğu ile türk insanı üzerinde inanılmaz bir etkisi olan bir oyuncuydu. Yılmaz Güney'in oyunculuğu ile halk arasında bir fenomen olmuştur.Onun yarattığı etkiyi kolay kolay kimsenin yakalaması mümkün değildir.


5- Şener Şen


Şener Şen herkesi kendine hayran bırakan bir oyuncudur. Oyunculuk hayatında hiçbir zaman jön olmadı. Gençlik zamanlarında komedi rollerinin altında çok iyi kalktı. Olgunluk ve yaşlılık dönemlerinde oynadığı filmlerle de gönüllerde taht kurdu.

0 yorum:

Yorum Gönder