26 Mart 2010 Cuma

İtalya dünyanın bir numaralı şarap üreticisi ülkesi.Herkes Fransa'yı zannederken aslında İtalyanlar dünyadaki hacim olarak şarapcılıkta lider ülke durumundalar.

İtalyanın ılıman iklimi dolayısıyla çok sert çok aşırı sıcak ya da aşırı soğuk iklim bölgelerinden olmadığı için italyanın hemen hemen her bölge ve kasabasında mutlaka şarapcılık ve bağcılık vardır.

Buda italyan şarapcılığında çok büyük bir çeşit yaratıyor.aynı zamanda italyanlar pazarlama konusundada tanıtım konusundada estetik olarakda moda sektörünün beşiği oldukları için hayatlarındaki herşeyi renklendirmeyi bilen bir ulus oyüzden italyan şarapcılığı renkli bir şarapcılık.çok çeşit var.

İtalyan şarapcılığının büyük bir bölümü sofra şarabı diyebileceğimiz günlük içime uygun mütavazi kalitede ucuz fiyatta alçak gönüllü şaraplardır.italyada fransa kadar kalite odaklı bir şarapcılık yok.

Daha çok neşeli günlük içime uygun pizzanın makarnanın yanında lıkır lıkır içilen hatta italyada çoğu kez su bardağı kullanılır şarap içiminde.böyle incelikli kristal bardaklar çok dikkate alınmaz.

Daha kitlesel daha demokratik şarapcılık kültürü var İtalyanlarda.italyanlar genellikle kırmızı şarapta ve tatlı şaraplarda ustadırlar.

Köpüklü şarapdada çok kuvvetli bir gelenekleri var ama İtalyanlar beyaz "şarap"ta küçük bir kaç bölgeyi hariç tutarsak iddalı değiller.

İtalyada şarap içmek istiyorsak kırmızı şarana yönelmek ve köpüklü şaraba yönelmek daha doğru.beyaz şaraplarda italyanın iddası fransızlar kadar değil.

0 yorum:

Yorum Gönder