26 Mart 2010 Cuma

kaliforniya şarapları özellikler Kaliforniya şarapcılığı çok yeni ve genç bir şarapcılık.Son 21.yy da büyük bir patlama bekleniyor ama asıl büyük dünya yayılımını 20.yy da gerçekleştirdi.

Yeni bir şarap bölgesi kaliteli şarapları daha çok napa vadisi bölgesinden çıkıyor.

Çünkü napa vadisi kaliforniya normalde sıcak iklimli bir bölge olmakla beraber vadinin ılıman iklimi yüksek rakımın getirdiği serin rüzgarla ve napa nehrinin getirdiği nemli mikroklima sayesinde Fransa'daki bazı iklim kuşaklarında çok yakın bir özellik arz ediyor.

Fakat kaliforniya şarapcılığının en büyük handikapı kitle şarapları yani sahil bölgelerindeki taban arazilerindeki bağlardan gelen şaraplar vasat kalitedeler.

Napa vadisinin yüksek kalitedeki "şarap"ları ise Fransadaki benzerlerine göre biraz daha fazla pahalı.iyi bir kaliforniya kabarnesini 100 dolardan aşağı satın alma imkanınız Amerika'da dahi olmuyor.

Dolayısıyla bence amerikanın şarapları içerisinde Amerika Birleşik Devletlerinin kaliforniyanın yanı sıra washington origon gibi yeni parlayan şarap bölgelerine şarap sevelerin ilgi göstermesinde yarar var

0 yorum:

Yorum Gönder