26 Mart 2010 Cuma

İspanya uzun yıllar avrupa birliğine girdiğinde zenginleşti.

Uzun yıllar fkir bir ülke olarak şaraplarını fıçılar içerisinde İngiltere'ye ve diğer pazarlara dökme olarak satmış,şarabını markalandıramamış,şarabının değerini piyasada tam olarak yansıtamamış bir ülkedir.

Aslında çok kaliteli şarapları var doğa olarak çok uygun şarapcılığa.Nitekim bugün ispanyollar şaraplarını daha iyi pazarladıkları için,şuanda en önemli yükselen şarap ülkesi İspanya durumunda.

Dolayısıyla ispanya şaraplarına ayrı bir dikkar göstermek lazım.ispanyada tıpkı italya gibi beyaz şaraptan çok kırmızı şarapta iddalıdır.

Fakat bana sorarsanız İspanya'nın en enterasan en egzanterik ilginç şarapları şeri denilen güney İspanya'da yapılan hafif oksidetone olan meşe fıçılarının 3te birinin boş tutulduğu kalan 3'te 2'sine şarap konulduğu ve bununda şarabı hafif bir oksidasyona tabi tuttuğu,değişik çeşniler kazandırdığı nispeten daha yüksek alkollü kimi tatlı kimi şekersiz olan şeri denilen şarapları gerçekten dünyanın hiç bir yerinde benzerleri ve taklitleri olamayan çok orjinal şaraplar.

Bunlar aperatif şaraplar yemek öncesinde İspanya'nın ünlü tapas denilen küçük mezecikleriyle beraber mükemmel bir uyum sergiliyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder