23 Mart 2010 Salı

Pembe şarabında yani rose şarabında içimi ve servisi tıpkı beyaz şarap gibidir. Çünkü pembe şarap siyah üzümlerden yapılmakla beraber beyaz şarap tarzında işlenir...

Dolayısıyla soğuk içildiğinde zevk ve keyif verir.tıpkı beyaz şarap gibi küçük kadehlerde servis edilir ve soğutulmuş olarak verilir.fakat içimi aşamasında biraz farklılık gösterebilir.

Beyaz şaraplar daha ziyade beyaz etleri ve sebzeleri karşılarken pembe şarap biraz daha kırmızı etleride bazı durumlarda süt danası gibi kuzu gib etlerede yakınlık gösterebilir.

Aynı zamanda baharatlı meze türlerinede pembe şarabın başa çıkması beyaz şaraba daha uygun.

Özellikle soğanlı sarmısaklı akdeniz mutfağının bize özgü mezeleriyle pembe şarabın beraberliği son derece güzel.aynı zamanda pembe şarap görselliğinin yarattığı güzellik nedeniylede pembe rengin göz alıcılığı nedeniylede partilerde davetlerde insanların ellerine çok yakışan bir şaraptır

O yüzden resim sergisi açılışlarında işte bir takım marka ve ürün lasmanlarında ofis partilerinde köpüklü şarapla birlikte pembe şarabın içilmesini servisini çok tavsiye ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder