23 Mart 2010 Salı

Ismarlanan şarabı çok üst düzey bir restoranttaysak iddalı bir someliye görevdeyse ve pahalı bir şarap açtırdıysak bazı hallerde garsonunda tattığı olur ama restoranda şarabın servisine asıl karar vericek kişi müşteridir.

Masanın sahibidir yani masada hesabı ödeyecek kişidir.ama tabiki ev sahibi olan kişi işte murat bey bu şaraplardan çok anlar kendisi yıllarca italyada bulundu bu şarapları tattı lütfen o tatsın diyerek bir başka misafirine pas edebilir.


Bu tadım sırasında beğenip beğenmemek değildir amaçlanan şey,amaçlanan şarabın bozuk olup olmadığını test etmek ve karar vermektir.

Şarap bozuk değilse servise geçilir ve bu serviste öncelikle misafirlerden başlar. Başta şarabın tadımı yapmış olan masanın ev sahibi durumunda olan kişiye en son servis yapılır.

Servis bildiğiniz gibi bayanlardan başlar misafirlere servis bitirildikten sonra ilk başta tadım için konan küçük porsiyonun üzerine masanın sahibine şarap tamamlanır ve garson ya da someliye artık huzurdan çekilir masayı kendi ortamı içinde başbaşa bırakır.

0 yorum:

Yorum Gönder