23 Mart 2010 Salı

Üst düzey restorantlarda genellikle şarap seçimi zordur çünkü çok kalabalık bir şarap listesi şarap menüsü vardır.

Bu durumlarda en ideal yol önce yemekleri ısmarlayıp o yemeklere uygun olan şarapları someliyeden yada;
hizmet eden garsondan bu konuda yönlendirme rica etmektir.

Ama tabiki sizin kendi sevdiğiniz şaraplar olabilir bildiğiniz şaraplar olabilir.

Şarapların tercihi sırasında en pahalı olan ya da en iyi olan şaraptan daha çok restorantd yediğimiz yemekle en uyumlu olan şarap önemlidir.

Çünkü bazen çok kaliteli çok üst düzey çok pahalı bir şarap bizim seçtiğimiz yemekler farklı bir tarzdaysa ogün bize hitap etmeyebilir keyif vermeyebilir.öğlen yemeklerinde içilecek şaraplar ile akşam yemekleride farklı.

Öğlen tercihen daha hafif daha rahat içimlik daha insana yorgunluk vermeyen şarapların tercih edilmesi,daha ağır bünyeli şarapların akşam yemeklerinde kullanılması tercih edilmesi daha doğrudur.

Daima hafif şarapları başlangıçta almak,daha ağır daha gövdeli şarapları daha finalde ısmarlamak gerekir.

Diyelim ki kalabalık bir masayız 6-8 kişiyiz 2-3 değişik yemekte 2-3 değişik şarap açtıracağız.bu şarapların hepsini o anda belirleyip daha yaşlı daha gövdeli olan şaraplarında o sırada karafa aktarılması ve havalanmasını sağlayarak onları garsona emanet edip biz yine ilk açılan şarabımla keyif yapmaya başlayabilirz.

Giderek daha sonraki şaraplar garson ya da someliye tarafından havalandırılır bir nevi tava getirilir ondan sonra daha yumuşak içimli ilk baştaki kokuları biraz rahatlamış hafiflemiş olarak kadehlerimize gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder