3 Ocak 2014 Cuma


Amsterdam'da uyuşturucu serbest mi ?

Amsterdam'ın nufusu 750-800 bin civarındadır.Bu nufusun yaklaşık 1/4 unu genç nufus oluşturmaktadır. Şehirde yaklaşık 350-400 tane Coffee Shop adı verilen yerler mevcuttur.

Coffee Shopların en önemli özelliği burada hafif uyuşturucu maddelerin kullanımı serbesttir... Devlet uyuşturucu kullanımının kontrol altında tutulması için böyl bir yöntem belirlemiştir.Bu cafeler dışında uyuşturucu satımı ve kullanımı yasaktır.

Eğer Amsterdam seyahatinde bu cafelere giderseniz menu içinde hint ve afgan tutunlerini yani esrarı legal olarak içebilirsiniz...

Bu cafelerde esrar içmek istemeyen insanlar alternatif olarak esrarlı kek vb şekilde hizmet edilebiliyor.Bu cafelerin girişinde buyuk bir boyutta olan Bob Marley'in fotoğrafından anlayabilirsiniz...

Amsterdam turistik yerler;

Amsterdam tatilinde ya da seyahatinde Rijks Muzesi görulmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Rijks Muzesi dunyanın en önemli muzelerinin başında gelmektedir.

Hollandalı sanatçıların eserlerinin bulunduğu bir muzedir. Amsterdam'da görulecek diğerbir yer de Van Gogh muzesi gelmektedir. Van Gogh muzesi ile Rijks muzesi birbirine mesafe olarak yakındır.Bu muzede de oldukça guzel sanat eserleri bulunmaktadır.

Amsterdam seyahatinde 3. görulecek turistik yer kanal turudur.Amsterdam kanalların uzerinde kurulmuş bir şehirdir.

Kanal turu ile Amsterdam'ı gezmek oldukça keyifli bir aktivite olacaktır...Merkezi tren istasyonu,kanal uzerindeki evler ve oldukça guzel meydanları da Amsterdam'da görulmesi gereken yerlerdir...

Amsterdam seyahati hakkın genel bilgi;

Amsterdam diğer avrupa şehirlerine göre biraz daha ucuz kalabilir. Yine de belli bir butce gereklidir.3 gun için 750-1000 euro arasında maliyet çıkabilmektedir. Amsterdam tatilinde yemek giderinizi azaltmak için uygun fast food ve lokantalar bulunmaktadır.

Fakat konaklama maliyetinde çok buyuk farklar bulunmamaktadır.(66 Euro) Amsterdam tatili maliyeti yaz-kış aylarında değişiklik gösterebilmektedir. Amsterdam'a gittiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli şey diğer buyuk şehirlerde olduğu gibi yankesicilerdir.

Değerli eşyalarınızı yanınızda gezdirmemeye ve yanınıza çok fazla para almamaya özen göstermelisiniz.

Bunun yanında Hollanda insanı gerçekten de cana yakın bir topluluktur.Halk ile en ufak bir problem yaşamadan keyifli ve gzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Amsterdam seyahati zamanı iklimi

Amsterdam kuzeyde bulunduğu için kış ayları Türkiye'den bile daha soğuk olabilmektedir. Bu nedenle kış ayları Amsterdam seyahati-tatili için uygun bir zaman değildir. Amsterdam tatili için en uygun zaman dilimleri ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Bizim sizlere önerimiz yaz aylarını tercih etmeniz yönünde olacaktır.Bunun nedeni de Amsterdam yaz aylarında aşırı sıcak olmamakla birlikte nem miktarı da insanı rahatsız edecek seviyelerde değildir.

Dolayısıyla Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında gitmeniz en uygun seçim olacaktır.Eğer kış aylarında Amsterdam'a giderseniz zamanınızın büyük bir bölümü kapalı alanlarda geçecektir. Amsterdam bu yönden de oldukça gelişmiş bir şehirdir.

Alışveriş merkezleri,cafeler,müzeler vb alanlarla Amsterdam gerçekten de güzel bir şehirdir. Eğer futbol ile ilgiliyseniz dünyanın en gösterişli stadlarından biri olan Amsterdam Arena'da şehrin en önemli takımı AJAX'ın bir maçını da izleyebilirsiniz...

Amsterdam yemekleri nasıldır?

Amsterdam'da etnik mutfaklar çok yaygın bir şekilde bulunmaktadır. Özellikle Endonezya mutfağı Amsterdam yemek kültürü içinde oldukça yaygındır. Türk misafirler için Endonezya yemek kültürü çok farklı olacağında uyum sağlamak oldukça zordur.

Ama Amsterdam büyük bir şehir olduğu için fast-foodlar ve kaliteli restourantlar oldukça fazladır.

Ayrıca Amsterdam'da yoğun bir Türk nüfusu olduğundan Amsterdam'da ikamet eden Türk vatandaşlarının açtığı restourantlarda Türk misafirler için güzle bir seçenek oluşturmaktadırlar.

Bunun dışında Amsterdam başta olmak üzere Hollanda ülkesinin çok ünlü bir mutfağı ya da yemeği bulunmamaktadır.

Amsterdam'a nasıl gidilir?

Amsterdam'a Türkiye'den direk uçak seferleri bulunmaktadır. Türk Hava Yolları ve Hollanda Kraliyet Hava yollarının uçakları il ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Hollanda-Türkiye arası uçak ile yaklaşık 3-4 saat arasında sürmektedir.

Uçaklar genellikle Hollanda'nın ve dünyanın en büyük havaalanı Schiphol havaalanına inmektedir. Hollanda seyahati için Schengen vizesi yeterlidir.

İlk olarak bu vizeyle Hollanda'ya gidecekseniz bu vizenin Hollanda Konsolosluğundan alınması gerekmektedir. Mevcut bir Schnegen vizeniz bulunuyorsa seyahatinizde bir engel bulunmamaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder