3 Ocak 2014 Cuma

Paris Turistik Yerler;

Paris dünyanın en modern şehirlerinden biridir hepimizin de bildiği gibi.Bunun yanında Paris dünyanın ençok turist çeken başkentlerinden biridir.

Bu nedenle Paris'te turistlerin ziyaret ettiği sizin de gittiğiniz de gitmeniz gereken belli başlı yerler bulunmaktadır.

Bu yerlerin başında Şanzelize Bulvarıdır.

Şanzelize'de yürüyerek görkemli mağazaların vitrinlerine göz atabilirsiniz Paris denilince akla gelen en önemi yerlerinden biri hepimiznde bildiği gibi Eyfel Kulesidir.

Bu kuleyi ziyaret ederek inanılmaz bir manzaraya tanıklık edebilirsiniz.

Eyfel Kulesi dünyanın en güzel ve akılalmaz yapıtlarından biridir. Paris sanat ve kültürel yönden de gelişmiş bir şehirdir.

Sanata meraklıysanız Paris'in ünlü müzelerini ziyaret ederek ünlü sanat eserlerine tanıklık edebilirsiniz. Özellikle Lour müzesi dünyanın en önemli müzelerinden biridir.

Bu müzede Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa tablosunu görme şansına sahipsiniz. Diğer yandan Da Vinci'nin Şifresi kitabının içinde geçen yerlerinin bir kısmının Paris'te olması nedeniyle bu yerleri de görebilme şansına sahipsiniz.

Paris alışveriş yerler;

Paris oldukça modern ve turistlerin çok rağbet gösterdikleri bir şehir olduğu için şehir merkezlerinden alışveriş yapmak oldukça maliyetli olabilir. Ama şehir merkezinden uzaklaştıkça fiyatlarda düşmektedir.

Özellikle banliyolarda çok uygun fiyatlarla hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Haftanın belirli günlerinde pazarlar kurulmaktadır.Bu pazarlardan uygun fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz.

Sanata meraklı turistler için sokaklarda sanat eserleri satan satıcılar bulunmaktadır.Bu sanat eserlerine oldukça uygun fiyatlar ödeyerek satın alabilirsiniz.

Paris seyahat bütçesi;

Paris dünyanın en pahalı şehirlerinden biridir.Bunun en önemli sebeplerinden biri turistlerin en çok ziyaret ettikleri şehirlerin başında olmasıdır. Paris şehrine senede 25 milyon turist gelmektedir.

Fransa'nın ekonomisi için Paris çok önemli bir şehirdir. Paris seyahatini düşünenlerin yüksek bir bütçe ayırmalarını tavsiye edebiliriz.Pek çok şehirde olan yaz-kış fiyat farkları Paris'te olmamaktadır.Bunun da sebebi Paris'in her mevsimde turist sayısı yüksek bir şehirdir.

Paris seyahatini düşünenlerin acenta aracılığıyla gitmeleri bazı maliyetleri düşürebilmektedir.

Antlaşmalı oteller bazı indirimler yapabilmektedirler. Özellikle gece hayatını sevenler için birçok seçenek bulunmaktadır ; bu da seyahat maliyetini arttırabilir.

Ayrıca Paris'te bulunan Disneyland ziyareti çocuklar ile yapılan tatilin fiyatını arttıran diğer bir seçenek olabilmektedir...

Paris yemekleri;

Paris mutfağı dolayısıyla Fransa mutfağı dünyanın en bilinen saygın mutfaklarından biridir.Paris mutfağı Türk mutfağı ile yakın tatlar içermektedir.

Dolayısıyla Paris seyahati ya da tatilinde Türk turistler yemek konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tek sorun oluşturabilecek kısım Fransızların yemeklerde kullandıkları sosların biraz abartılı olması olarak gösterilebilir.

Bunun yanında Paris çok kozmopolit bir şehir olduğu için Fransız mutfağı dışında da damak tadına uygun yerleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Eğer tatil-seyahat bütçesiniz konusunda rahat bir durumda iseniz dünyaca ünlü şeflerin yemeklerini tadabileceğiniz restourantlar bulunmaktadır.

Pasit mutfağından yani Fransız mutfağından bahsederken şaraplara değinmeden olmaz ; yemekle beraber muhteşem Fransız şaraplarını da değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz

Paris seyahati sorun-problemler;

Fransızlar çok şövenist ve milliyetçi insanlardır.Ülkelerinin en büyük ve en güzel şehri olduğunu düşünmektedirler.

Fransızlar kendi kültürlerine çok önem veren bir halktır.Fransa'nın başkenti Paris içinde durum böyledir. Özellikle dil konusunda oldukça hassastırlar ingilizce bilmelerine rağmen Fransızca konuşmayı tercih etmektedirler.

Fransızca bilmeyenler turistlerin Paris-Fransa seyahatlerinde sorun yaşadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Dil sorunu dışında her kalabalık avrupa şehrinde olduğu gibi Fransa'da ve Paris'te yankesicilik konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Ayrıca Fransa'nın göçmen mahallelerini eğer ziyaret ederseniz dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz...

Paris konaklama imkanları;

Paris milyonlarca turiste evsahipliği yapan kozmopolit ve modern bir şehirdir.Bu nedenle konaklama maliyeti de oldukça yüksektir. Özellikle şehir merkezinde konaklamayı düşünen turistlerin olduça yüksek bir bütçe ayırmaları gerekmektedir.

Şehir merkezindenki otellere rağbet çok yüsek olduğu için fiyatlar yılın her dönemi aynı seviyelerde olmaktadır.

Şehir merkezinden uzaklaştıkça konaklama maliyetleri düşmektedir.Konaklama şehir merkezinden uzaklaştıkça konaklama maliyeri yarı yarıya düşmektedir.

Ayrıca Paris'te ulaşım ağı çok kaliteli ve hızlı olduğu için şehir merkezinin dışında konaklamak çok da büyük bir sorun teşkil etmemektdir...

Paris seyahat zamanı

Paris tatiline-seyahatine bahar dönemlerinde gitmenizi tavsiye edebiliriz.Nisan sonu mayıs başı Paris tatili için en uygun dönemdir diyebiliriz.

Bunun en önemli sebebi Paris'te bulunan parkların yemyeşil olması ve çok romantik bir görüntü alması olarak açıklayabiliriz. Paris yazları çok sıcak ve kalabalık bir şehir olduğu için yazın gitmeniz yorucu ve bunaltıcı bir gezi olabilir.

Paris'e kış aylarında yağışlı ve soğuk olacağı için zamanınızın büyük bir bölümünü kapalı alanlarda geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle Ocak ve Şubat ayları Paris şehrinin çok soğuk olduğu aylardır bunu belirtmekte fayda var.

Paris'e nasıl gidilir;

Paris-İstanbul arası yaklaşık olarak 3-3,5 saat arasında bir uçuş ulaşabilirsiniz.Paris'e Türk Hava Yolları ve AirFrance ile direk uçuşlar hergün düzenli olarak vardır.

Yaz aylarında Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Paris'e direk uçuşlar düzenlenebilmektedir.Paris'e Shengen vizesi ile ziyaret edebilirsiniz.

İlk giriş noktanız Paris veya Fransa olacak ise bu vizeyi Fransız Konsolosluğundan ve Ankara'da bulunan Büyükelçilikten alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder