3 Ocak 2014 Cuma

Venedik güzel bir şehir mi dir?

Venedik birçok insana göre dünyanın en güzel şehridir.Bunun en önemli sebebi de şehrin 118 adadan oluşmasıdır.

Ayrıca Venedik şehrinde 170 tane kanal bulunmaktadır.Bu kanalların üstünde 400 tane köprü bulunmaktadır. Venedik şehrinde kendinizi büyülü bir dünyada yaşayan masal kahramanı gibi hissedersiniz.

Venedik yılda milyonlarca turist ziyaret etmektedir.Özellikle yaz aylarında giderseniz kalabalıktan sıkılabilirsiniz. Rönesansın en önemli şehirlerinden biri olan Venedik'te 200 tane saray bulunmaktadır.

Ayrıca Venedik'te şehri gondollarla gezme ve keşfetme şansına sahip olabilirsiniz. Birçok ünlü yıldız Venedik'te yaşadıklarını medyaya aktarırken Venediği keşfetmenin ne kadar muhteşem birşey olduğunu anlatmışlardır...

Venedik Turistik Yerler;

Venedik denilince akla gelen en önemli yerlerin başında San Marco meydanı gelmektedir. San Marco meydanı dünyanın en güzel meydanlarından birisidir. Bu meydanda binlerce güvercin çok güzel görüntüler vermektedir.

San Marco halk arasında Venedik şehrinin koruyucu Azizi olarak kabul edilmektedir. San Marco'nun kemikleri bu meydandaki kilisede muhafaza edilmektedir.Bu kilisede İstanbul hipodromundan getiriline 4 atın heykeli de bulunmaktadır.

Ayrıca Venedik'te üzerinde 3 köprü bulunan Büyük Kanal'ı ziyaret etmelisiniz.Özellikle bu köprülerden en büyüğü üzerinden Venedik'i seyretmek büyük bir keyif verecektir.

Venedik sanat yönünden de oldukça gelişmiş bir İtalya şehridir.Peggy Guggenhein müzesini ziyaret ederek muhteşem sanat eserlerini görebilirsiniz.

Eğer vaktiniz varsa Venedik'in etrafında bulunan adaları da ziyaret edebilirsiniz.Bu adalarda cam eserlerin üretildiği yerleri ziyaret ederek bilgilenebilirsiniz.Bizim önerimiz Murano,Burano,Tercello adaları...

Venedik seyahati uygun dönem;

Venedik'e ilkbahar-yaz aylarında gitmek istiyorsanız Mayıs ayı en ideal ayıdır. Bunun sebebi hem çok kalabalık fazla olmaz hem de havalarda ideal sıcaklıktan olmaktadır. Haziran ayı da tercih edilebilecek bir dönemdir.

Venedik milyonlarca kişinin ziyaret ettiği bir şehir olduğu için Temmuz-Ağustos aylarında çok kalabalık olmaktadır. Kış-sonbahar aylarında Venedik'i görmek istiyorsanız Eylül-Ekim aylarını tercih etmelisiniz.

Eğer Venedik seyahatini kış aylarına bırakırsanız soğuk ve yağmurlu günlerde gondol ve gezilerden keyif alamayabilirsiniz.

Ayrıca Venedik Karnavalı genellikle Şubat-Mart aylarında düzenlenmektedir.Bu dönemde de Venedik şehri inanılmaz tecrübeleri deneyimleyebilirsiniz...

Venedik Yemekleri nasıldır?

Venedik' bir İtalyan şehri olduğu için İtalyan mutfağının izlerini taşımaktadır.Venedik'te çok güzel ve kaliteli restourantlar bulunmaktadır.

Özellike Venedik'e özgü sirkeli ve soğanlı sardalyayı tatmayı unutmayın.Ayrıca milyonlarca turist şehri ziyaret ettiği için ve kozmopolit bir şehir olduğu için her ülke yemek kültürüne ait mekanlarda bulabilirsiniz.

Ayrıca cafe kültürü de Venedik'te oldukça gelişmiştir.Özellikle San Marco meydanında çok güzel-kaliteli cafeler bulunmaktadır.

Venedik'e nasıl gidilir?

Venedik'e İstanbul veya Türkiye'den gitmenin en kolay kolayı uçakla gitmektedir. İstanbul'dan Venedik'e direk uçak seferleri bulunmaktadır.İstanbul-Venedik arası 2 saat sürmektedir. Eğer yurtdışında ikamet ediyorsanız veya tatil için

Avrupada iseniz Venedik'e tren ile çok kolay ulaşabilirsiniz. Venedik'e gitmek için Shengen vizesi yeterli olmaktadır.

Eğer Shengen vizesi ile ilk seyahatiniz Venedik olacaksa bu vizeyi İtalya konsolosluğu veya büyükelçilikten alabilirsiniz.

Venedik konaklama imkanları;

Venedik şehir merkezinde oteller oldukça pahalıdır.Bunun nedeni de otellerin sürekli dolu olmasıdır. Şehir merkezinden uzaklaştıkça otel fiyatları düşmektedir. Venedik küçük bir şehir olduğu için şehir merkezinde konaklamak çok önemli değildir.

Venedik çok popüler bir şehir olduğu için otellere gitmden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Seyahat acenatalarının düzenlediği turlar ile Venedik'e giden turistler genellikle Mestre diye bilinen şehir merkezinin dışında otellerde konaklatılmaktadırlar.

Mestre'den Venedik'e vapurlar ile çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Venedik'te bulunan bazı oteller eski dönemlerden kalma sarayların restore edilmesi sonucunda otel olarak kullanılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder