3 Ocak 2014 Cuma


Dublin turistik yerler;

Dublin'in en guzel yerlerinden biri Liffey nehri uzerindeki Three Penny köprüsü ziyaret edilmelidir.Dublin'in harika atmosferi ve şehrin mistik havasının anlaşılabileceği bir yerdir Three Penny köprusu.

Bu köpru İstanbul'daki Fsm ve Boğaz köprüsü benzeri ama iki yakanın yaya trağini birbine bağlayan bir köprudur.

Kısacası Dublin'in daha zengin olan Kuzey bölumu ile nispeten fakir olan guney bölumunu ayıran Lilly Nehri'nin uzerindeki Three Penny köprüsü kesinlikle görulmelidir.

Dublin ziyaretinizde milli kutuphaneyi de ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.Bu kutuphanede unlu insanların eserlerini inceleyebilirsiniz.

Ayrıca tarihe ve sanata meraklıysanız İrlanda tarihini,geçmişini inceleyebileceğiniz Milli Tarih muzesini ziyaret edebilirsiniz.Son olarak İstanbul'da ki Taksim meydanu benzeri Grand Canal meydanını da ziyaret edebilir ve zaman geçirebilirsiniz...

Dublin seyahat bütçesi;

Dublin bildiğiniz gibi İrlanda'nın başkentidir.İrlanda senelerdir girmeye çalıştığımız Avrupa Birliğinin en yeni uye ulkelerinden biridir.Bu nedenle İrlanda'da euro para birimi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Fakat bu değişim çok buyuk bir pahalılığı beraberinde getirmiştir.Bu nedenle Dublin avrupa şehirleri arasında en pahalısı olandır.Dublin Turkiye'nin buyuk şehirlerine göre oldukça pahalıdır ; bu nedenle Dublin seyahati-tatili için ciddi bir butçe ayırmanız gerekmektedir.

Turkiye ile Dublin arasındaki fiyat farkı yaklaşık 3 kat civarındadır.Ulaşım,muzeler,konaklama vb gibi her turlu hizmet gerçekten de çok pahalıdır.

Tekrar hazırlatmakta yarar var 1 haftalık bir Dublin seyahati ve tatili için 2000-4000 euro arasında bir butçe ayarlanmalıdır.

Dublin'e nasıl gidilir;

Dublin İrlanda'nın bir şehridir bildiğini gibi.Türk Hava Yollarının yakın zamanda başlattığı seferler ile Dublin'e direk uçuş imkanına sahipsiniz.

Haftanın iki gunu İrlanda'ya dolasıyla Dublin'e direk uçabilirsiniz.Ayrıca Hollanda aktarmalı bir şekilde de İrlanda'ya uçabilirsiniz.

İrlanda uçak seferleri Turkiye'den erken saatlerde olmaktadır.İrlanda-Dublin-Turkiye arası 3-4 saat arasında surmektedir.

Vize için Ankara'da bulunan İrlanda Konsolosluğu ve İstanbul'da ki Fahri konsolosluktan alabilirsiniz.Schengen vizesi ararak da İrlanda'ya dolasıyla Dublin'e uçabilirsiniz...

Dublin yemekleri;

Dublin'de akdeniz yemek kulturu hakimdir.Çin lokantası,Hint yemekleri ve İtalya lokantaları şehrin her yerinde bulunmaktadır.İrlanda'ya özgu yemekleri satan yer çok azdır.

İrlanda'nın kendine özgu fazla sayıda yemek yoktur.İrlanda'da ve dolasıyla Dublin'de kahvaltı kulturu oldukça gelişmiştir.İrlanda'da kahvaltı da çeşit çeşit sosis,salam,peynir çeşitleri bulunmamaktadır.

Şehir çok göç aldığı için avrupa ve dunya ulkelerinin yemeklerine sık sık rastlarsınız.

Dublin seyahati genel bilgi;

İrlandalılar oldukça canayakın ve sıcakkanlı insanlardan oluşan bir topluluktur.Bu nedenle olası bir Dublin seyahatinde çok sorun yaşayacağınız zannetmiyorum.Turk insanına çok benzeyen bir yapıları bulunmaktadır.İngilizce biliyorsanız dil konusunda bir sorun yaşamazsınız.

Yanızca İrlandalıların aksanı diğer ulkelerden biraz farklıdır.Buna alışmak da biraz zorlanabilirsiniz.

İrlanda-Dublin seyahatinde şehrin haritasını bulundurursanız yol bulma konusunda da sorun yaşamazsını.

Dublin oldukça guvenli ve refah bir kenttir.Terör sorunu blunmamaktadır,Ira terör örgutu konusunda da Dublin tehlikesi olmayan bir ulkedir.

İra terör örgütü konusunda muhabbetlerden kaçınmanız butun tehlikeler ortadan kaldıracaktır.

Dublin iklimi-mevsimi;

Dublin'de yaz dönemi çok kısa surmektedir. Dublin "Britanya"da bulunan butun ulkeler gibi çok yağışlı bir coğrafyada bulunmaktadır. Bu nedenle yağmura ve soğuğa karşı hazırlıklı olmalısınız.

Dublin'de havalar genellikle İstanbul'daki kış ve sonbahardaki hava şartları gibi olmaktadır. Bu nedenle yağmurluk,şemsiye ve kalın giysileri yanımızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.Ayrıca Dublin'de oldukça sert esen bir ruzgarla karşılaşmanız çok muhtemeldir.

Dublin yaklaşık olarak 8 ay boyunca yağmur yağan bir şehirdir.Bu nedenle Dublin yaz aylarında yani Haziran sonundan Eylul ayına kadar ki dönemde daha çok turist çekmektedir.

Bu dönemde Dublin oldukça kalabalıktır ; rahat bir tatil-seyahat geçirmek istiyorsanız kış ayları sizin için guzel bir seçenek olacaktır....

Dublin mimarisi;

İrlanda tarihinde savaşlar çok sayıda olmamıştır.Yapılan savaşlarda İrlanda şehirlerine çok zarar vermemiştir.Bu nedenle de tarihi doku rahatlıkla korunabilmiştir.Dublin'de bu özellikleri taşıyan bir mimariye sahiptir.

19 yuzyıldan kalan binalar buna uygun restorasyon çalışmaları ile tarihi doku korunarak guçlendirilmiştir.Bu nedenle Dublin'e gittiğinizde mimariden çok etkilenebilirsiniz.Dublin'de ki tarihi binalar sadece taş ve camdan yapılmıştır.

Şehrin birçok bolumunde tarihi binalar görebileceğiniz gibi ; şehrin bazı bölumlerinde de 21.yuzyılın izlerini taşıyan modern binalara da rastlayabilirsiniz.

Dublin'de mustakil evleri sık sık görebilirsiniz ; ayrıca modern avrupa kentlerindeki gibi son modern binalarda görebilirsiniz.Yani Dublin'de hem tarihi hem de gunumuz mimarisinden izleri görmek için bulunmaz bir şehirdir...

0 yorum:

Yorum Gönder