3 Ocak 2014 Cuma


Güney Afrika genel bilgi;

Güney Afrika çok gelişmiş bir ülke.Özellikle büyük şehirlere gittiğinizde Paris'e,Madrid'e,Londra'ya inmiş gibi veya Hollanda'ya hissedebilirsiniz.

Bir de Hollanda ve İngiltere'nin tesiri çok fazla sömürge ülkesi olduğu için.  Trafik soldan işler mesela.Binaların bazınlarında Amsterdam binalarına benzerlik görebilirsiniz.

O anlamda Afrika'nın geri kalanına benzemez.İklimi güzeldir.Türkiye'nin tam tersidir.O anlamda burda kışken orda yazdır.O yüzden çok iyi bir seçenek.İnsanları çok sıcak.

Çok keyifliler,herkes çok cana yakın.Yardım etmeye gönüllü.Fakat hala güvenlik sorunu devam etmekte.

Çok dikkatli olmak gerekiyor.Daha etnik Afrika kalmış değil Güney Afrika'da.  Mesela çok fazla kabile görmek istiyorsanız,yerel Afrika tadını almak istiyorsanız o biraz zor.

Yerel tat almak istiyorsanız daha sahil tarafındaki dağlara çıkmanız gerekiyor.Ama baya yol almak gerekiyor oraları görmek için.

Güney Afrika'da safari yapılır mı?

Güney Afrika'daki en ünlü milli park Kruger National Park'tır.Mozambik sınırındadır.

Burda safari yapmak için 4-5 gün ayırmak lazım,başlı başına bir tecrübe olduğu için günü birlik yapmamak lazım.

Kruger milli parkı bu anlamda otelleriyle,kalacak yerleriyle çok iyi seçenekler sunan bir Güney Afrika yeridir..

Balayı odaları var romantik odaları var,ailelerin kalabileceği odalar var.  Çocuklar için düşünülmüş yapılmış özel yerler var.

Herşey düşünülmüş o anlamda Kruger milli park eşsiz bir deneyim.  Burda zebra,fil,çita,aslan,leopar görebilmek mümkün.

Beyaz aslan ve yavrularını sevmek her yerde kısmet olmayabilir.Onu mutlaka sormalısınız.Kurallara uymak gerekiyor size sundukları.

Güney Afrika turistik yerler;

Güney Afrika'da kruger milli parkı safarinin yapılabileceği fünyadaki en önemli yerdir diyebiliriz. Hertürlü safari ihtiyacının karşılanabileceği bir otel çeşitlerine sahiptir.

Romantik safari,etnik safari çeşitleri Güney Afrika'ya özgü safari çeşitleridir. Kimberly çukuru dünyanın en büyük çukurudur.Kimberyl çukuru insanların elmas bulmak için kazdıkları dünyanın en büyük çukurudur. İçi su dolu büyük bir çukuru görmek ilginizi çekebilir.

Cape town mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yerdir. Sahillere inip penguenlerle fotoğraf çekilebilirsizi.

Güney Afrika'nın doğu sahillerine ekim ayında giderseniz yerel festivalleri görebilirsiniz. Ekim ayları Güney Amerika halkının düğün zamanıdır.

Değişik kültürleri, yerel kıyafetlerle izleyebilir ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilirisiz.Tam Tam dansına,şarkılarına,ritüellere tanıklık edebilirsiniz.

Güney Afrika ülkesi gerçekten unutamayacağınız anıları yaşamanızı sağlayacak bir ülkedir.

Güney Afrika yerel kıyafetler;

Cape Town'a giderseniz ülkemiz ile ters iklimleri yaşamaktadır. Ülkemizde yaz mevsimi yaşanırken Cape Town'da kış mevsimi yaşanmaktadır. Diğer ünlü şehirlerinde ekimden mayısa kadar geçen aylar yağmurlu geçmektedir.

Diğer aylar kuru geçsede yanınızda yağmurluk götürmenizi tavsiye ediyorum.Güney Afrika gece hayatı çok canlıdır ve partileri ünlüdür. Sabaha kadar devam eden partileri ile Güney Afrika çok eğlenceli bir ülkedir.Bu sebeple partiler için kıyafetler götürülmelidir.

Güney Afrika sahilleri çok güzel olduğundan mayo da götürebilirsiniz. Yazın sıcak olduğu için terletmeyecek kıyafetler götürmelisiniz.

Gece ve gündüz arasında sıcaklık farkları olduğu için yanınızda polarlar götürebilirsiniz. Güney Afrika'da kadınların giyinişleri tutucu değildirler. Bu sebeple rahat bir şekilde bayanlar giyinebilirler.

Güney Afrika konaklama imkanları;

Güney Afrika'da birçok konaklama olanakları vardır. Çok ekonomik oteller olduğu gibi lüks otellerde mevcuttur. Güney Afrika'nın ucuz otellerinin çok öenmli bir özelliği vardır.

Çok eğlenceli ve kaliteli sayılabilecek otellerdir. Bu otellerin yaklaşık konaklama ücreti 5-10 dolar arasındadır.Bu olanaklara ek olarak öğrenci yurtlarına benzeyen konaklama yerleri de vardır.

5 kişiye kadar kalabileceğiniz tuvalet ve banyoların ortak kullanım olduğu yerlerdir.Son bir olanağınızda sahillerde çadır kurmaktadır.

Güney Afrika'da varolan güvenlik sorunlarından dolayı çadır kurmanız pek önerilemz ne kadar maliyeti düşürsede....

Güney Afrika seyahat-tatil maliyeti;

Güney Afrika hiç pahalı bir ülke değildir.Özellikle yiyecek gıda söz konusu oldumu hatta çok ucuz bir ülkedir.

Deniz ürünleri olsun et olsun ne yerseniz yiyin,Türkiye ki,Türkiye bile dünya ölçeklerinde yemek anlamında ucuz bir ülke olarak kabul edilen bir ülke,Türkiye'ye oranla daha da ucuz.

Çorbanızı içersiniz,yemeğiniz yersiniz,üstüne tatlınızı yersiniz.İçki içerseniz Türkiye parasıyla 10 TL gibi bir hesap verip kalkarsınız.

O anlamda Güney Afrika çok keyiflidir.Oteller tabi ki pahalı olanları var ucuz olanları var.Ancak orta dereceli otellerin uygun olduğu söylenebilir.

Ulaşım araba kiralamak bunlar hep uygun fiyatlardır.Çok da ucuz diyemeyeceğimiz ama uygun fiyatlardır.Güney Afrika pahalı bir ülke değildir.O anlamda gezilmesi tavsiye edilen ülkelerdendir.

Güney Afrika yemekleri;

Güney Afrika'da ki yemek kültürü çok farklı bir yemek kültürü değil.Orda sömürgesi altında yaşadığı ülkelerin etkilerini görmek çok mümkün.

Hollanda mutfağından çok tesirler var mesela.Et ve sebze yiyen bir toplum.  Eti de tuzu ve karabiberi kurutarak sonradan küçük parçalara ayıraral yerler.

Deniz ürünleri mutlaka yemek gerekiyor.  Özellikle sahil kısmındaysanız.Bir de en güzel tarafı yemek açısından önemli bir Güney Afrika mutfağından bahsedemeyeceğim.Ama bir şarap çok çok tatlıdır.

İkincisi de çok ucuzdur yemekler.Yani Türkiye bile ki Türkiye dünya ölçülerinde çok pahalı yemekleri olan bir ülke değil.

Ama Türkiye ile bile kıyaslandığında yemek restorantlar herşey çok ucuzdur.O yüzde rahat rahat çorbasıyla,ana yemeğiyle,tatlısıyla bitirebilirsiniz.O anlamda Güney Afrika çok keyiflidir.

Güney Afrika seyahat-tatil sorunları;

Güney Afrika hiç güvenli bir ülke değil maalesef.Bizde kapıların önüne asılan ''dikkat köpek vardır'',''dikkat silahlı adam vardır'' tabelası vardır.

İnsan tabi bu tabelaları görünce,bu önlemi aldıracak durum nedir ki bu tabela konuluyor diye düşünüyor.

Evlere hırsızlık için çok giriliyor.Afrika'da genel olarak insan hayatının çok değerli olmaması suç işleyen taraf açısından,insanı korkutuyor.

Türkiye'de bir hırsızlık içn eve girdiği zaman amacı hırsızlıktır.Siz onu yakalarsanız ya da karşılaşırsanız ölümle sonuçlanma olasılığı çok azdır.Kaçma yolunu arar.

Güney Afrika'da öyle değil.Zaten tehlike orda başlıyor.Bir yerden başka bir yere geçmek için kesinlikle araba tavsiye edilmez,hele ki kendiniz kullanıyorsanız.

Gece yolde giderken yolsa uzanmış birini görüp yardım için indiğinizde aslında o bir tezgahtır.3 arkadaşı yolun kenarında bekliyordur.Siz arabadan inince arabayı çantanızı alırlar.Sağ kalırsanız da çok şanslısınızdır.

Dikkatli olmanız gerekir.Tenha yerlerde dolaşmamak,ara sokaklara girmemek yanınızda çok fazla nakit taşımamak gibi şeylere dikkat etmeniz gerekiyor.

Güney Afrikaya nasıl gidilir;

THY'nın uçuşları var.9-12 saat arasında bir süre tutuyor yolculuk.  En büyük avantajı Amerika'ya veya Uzakdoğu'ya gittiğiniz zaman zaman farkı olur.

Oysa Güney Afrika Türkiye ile aynı saat dilimi içinde.O anlamda hiç yorgunluk hissetmeden aynı şekilde güne dinç başlayıp devam edebilmek mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder