3 Ocak 2014 Cuma


Londra Turistik Yerler;

İngiltere'nin başkenti olan Londra gezilecek yerler konusunda oldukça geniş bir seçenek sunan şehirlerdendir.

Kısıtlı bir zamanınız varsa ilk olarak görmeniz gereken yerleri şöyle sırayabiliriz.

İlk olarak kraliyet ailesinin de yaşadığı yer olan Buckingham sarayını ziyaret etmelisiniz.Buckingham sarayına 11.30 gibi giderek muhafız değiştirme anına tanıklık edebilirsiniz.

Tems nehri üzerinde bulunan Saat kulesini de ziyaret edip zaman geçirebilirsiniz.İngilizlerin London Eye adı verdikleri dev bir dönmedolap bulunmaktadır.

Bu dönme dolaba binerek Londra yı kuşbakışı izleyebilirsiniz.Bu dönme dolapta Saat Kulesi civarındadır.Londra Kulesi ve Londra köprüsünü de kesinlikle görmelisiniz.

Son olarak müzeler konusunda da oldukça geniş bir seçenek sunan bir şehirdir Londra...

Londra yemekleri;

Londra oldukça cosmopolit bir şehirdir.Dünyanın her yerinden insanların geldiği sokaklarında 300'den fazla dil konuşulmaktadır. Bu nedenle Londra sokaklarında birçok farklı kültürün damak tadına uygun yemekler bulunmaktadır.

İngilizlerin kendilerine özgü adından çok sözedilebilecek bir yemek kültürü yoktur aslında. Adından bahsedeilebilecek Yorkshire diye adlandırılan bir jöle ile yapılan bir ciğer yemekleri bulunmaktadır.

Pie adı verdikleri bir börekleri vardır. Ama ingilizler denilince akla gelen en önemli kültür Fish an Chips yani balık ve patatestir.

Ayrıca geçmiş yıllarda Hindistan İngiliz sömürgesi olduğundan Londra'da birçok Hintli de bulunmaktadır.

Hint mutfağının en güzel yemeklerini de Londra'da tadabilirsiniz.

Ayrıca Türk yemeklerine de Londra'da ulaşabilirsiniz.Birçok Türk restourantı bulunmaktadır.İngilizlerin publar çok önemlidir ; publara giderek ingiliz biralarının tadına bakabilirsiniz.

Diğer yandan ingilizlere özgü 17.00 yani 5 çayı önemli bir kültürdür.Yalnız ingilizler çayı süt ile içtiklerinden çay siparişini sütsüz istemelisiniz...

Londra seyahati maliyet bilgileri;

Londra dünyanın en pahalı ve cosmopolit şehirlerinden biridir.Londra'da fiyatlar oldukça yüksektir. Diğer avrupa ülkelerinde kullanılan euro Londra'da kullanılmadığını hatırlatmak gerekir.Londra'da pound kullanılmaktadır.

Pound diper para birimlerine göre daha yüksek bir para birimidir.Mesela Londra'da bir metroya binmenin maliyeti 2-4 pound arasındadır.

Bu da Türk parası ile 5-10 liraya denk gelmektedir.Konaklama ve yemeklerde diğer avrupa kentlerine göre oldukça pahalıdır. Konaklama için bir gecelik en iyi fiyat 70 pound'tur.

Londra'da yemek için oldukça lüks restourantlar bulunmaktadır.

Burada ciddi paralar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Londra'da kesenize uygun yemek yiyebileceğiniz yerler de bulunmaktadır.Alışveriş konusunda gelirsek her keseye uygun alışveriş mağazaları bulunmaktadır.

Londra'ya nasıl gidilir;

Londra'ya en önemli ulaşım aracı tabiki de uçaktır.İstanbul ve Ankara'dan direk uçuşlarla Londra'ya gidebilirsiniz.Özellikle İstanbul'dan Londra'ya çok sayıda direk uçuş bulunmaktadır.

Türk Hava Yollarının günde 4 tane Londraya direk uçuş bulunmaktadır.Daha uygun bir fiyatla gitmek isteyenler Sabiha Gökçen Havaalanından 40 pound gibi bir rakamla Easy Jet'i kullanarak uçabilirler.

Londra'ya giderken dikkat etmeniz gereken en önemli detay Londra'da çok sayıda havaalanı olmasıdır.En yakını şehre 25 kilometre uzaklıktadır.Havaalanlarından metro ve otobüs kullanarak ulaşabilirsiniz.

Londra konaklama-otel imkanları;

Londra Avrupa'nın ve Avrupa Birliğine olan ülkelerin başkentleri arasında en büyük şehridir.Bu nedenle milyonlarca turist Londra'yı ziyaret etmektedir.

Durum böyle olunca da konaklama imkanları oldukça fazladır.Turist sayısı fazla olduğu için haliyle konaklama fiyatları da maliyetli olmaktadır.

Özellikle şehir merkezinde konaklama maliyetleri oldukça fazladır ; bu nedenle şehir merkezinden uzaklaştıkça daha uygun konaklama merkezlerini bulabilirsiniz.

Ayrıca Londra'nın ulaşım ağı gelişmiş olduğu için şehir merkezinden uzak olmanız sorun olmayacaktır.

Londra güvenlik sorunları;

Londra dünyanın en iyi korunan güvenli şehirlerinden biridir.Sokaklarında güvenli bir şekilde rahat rahat dolaşabilirsiniz.Kamera sistemleri ve sürekli polis devriyeleri ile Londra sıkı bir şekilde korunmaktadır.

Yalnız Londra dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olduğu için yankesicilere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ayrıca metronun sakin duraklarında ve gece geç saatlerde parklarda zaman geçirmemenizi tavsiye ediyoruz.

Londra'da göçmenlerin zaman geçirdiği bölgelerden de uzak durarak daha güvenli bir seyahat geçirebilirsiniz.

Londra tatili-seyahati zaman aralığı;

İngiltere kışları soğuk ve oldukça yağışlı geçen bir iklime sahiptir.Londra'da bu iklim özelliklerinin hissedildiği ve yaşandığı bir yer olduğu için bu şehre seyahat zamanınızı bahar ve yaz aylarına getirmenizi tavsiye ediyoruz.

Londra'ya mayıs ve eylül ayları arasındaki dönemlerde giderek soğuk ve yağışlı havalara yakalanma şansınızı minimuma indirirsiniz.

Londra'da her mevsim yağış olabilmektedir ancak mayıs-eylül arasındaki aylar bu riskin en az olduğu zaman dilimidir.

0 yorum:

Yorum Gönder