3 Ocak 2014 Cuma


Dubrovnik'e nasıl gidilir?

Dubrovnik'e 3 farklı şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Karayolu,Havayolu ve denizyolu ulaşım yollarını kullanarak bu şehre ulaşabilirsiniz. Karayolu pek tercih edilmese de aynı anda Bosna Hersek,Makedonya gibi şehirleri de görmek açısında önemli bir fırsat olur.

Deniz yolunda ise Cruse gemileri ile Dubrovnik şehrine ulaşılabilir. Havayollarına gelirsek Hırvat Havayolu şirketinin yaz aylarında Dubrovnik'e direk uçuşları bulunmaktadır.

Aynı zamanda Thy nin Dubrovnik'e yaklaşık 2 saatlik mesafede olan havaalanına direk uçuşları bulunmaktadır. Grup şeklinde seyahat eden okuyucularımıza deniz yolunu kullanmalarını tavsiye edebiliriz.

Dubrovnik genel bilgi;

Hırvatistan'ın Zagrep,Split şehirlerini le birlikte en çok ziyaret edilen şehri Dubrovnik son yıllarda artan bir turist sayısına sahiptir.

Dubrovnik'in en önemli özellikleri tarihi dokusu,geçmişi ve Adriyatik denizine kıyısı olması olarak gösterilebilir.

Bütün bunların yanında diğer avrupa şehirlerine göre daha düşük maliyetle geçirebileceğiniz bir tatil yeri olması popülerliğinin artmasının ana sebeplerinden biridir.

50 bin nüfuslu şehir geçmişte Osmanlı devletinin,Napolyon zamanında Fransa'nın,Avusturya İmparatorluğu gibi devletlerin topraklarındaydı.

Bu nedenle tarihi dokusu ve eserleri oldukça fazladır bunun yanında eski kaleler ve tarihi binalarda şehirde mevcuttur...

En son olarak Yugoslavya'nın dağılmasıyla birlikte Hırvatistan devletinin topraklarına katılmıştır...

Dubrovnik denizi ve plajları;

Dubrovnik deniz kenarı bir şehir olduğu için şehirde ve şehire yakın yerlerde birçok güzel plaj bulunmaktadır.

Bu olajların tamamı halka açık olduğu için paralı olmadığını ve etraflarında otellerin bulunduğunu da belirtmek gerekir.

Dubrovnik denizi oldukça soğuk,temizdir ancak biraz yosun sorunu bulunmaktadır.  Dubrovnik'in en bilinen plajları "Lapak Koyu"nda bulunmaktadır.Bunun yanında pekçok turizm dergisinde çıkan ve övülen Banje Plajı da bu şehirde bulunmaktadır.

Dubrovnik seyahatinde oldukça keyifli,eğlenceli zaman geçirebileceğinizi ve oldukça düşük bir maliyetle bunları elde edebileceğinizi belirtelim.

Dubrovnik yemekleri ve içki kültürü;

Dubrovnik deniz kenarında kurulmuş bir şehir olduğu için özellikle deniz mahsülleri yemekleri çok lezzetli ve güzeldir.

Bu nedenle de olası bir Dubrovnik seyahatinde deniz mahsülleri yemeklerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Dubrovnik yaklaşık olarak 60 bin nüfuslu küçük bir şehir olsa da restourant seçenekleri fazladır ve gerçekten de birçok avrupa şehrine göre maliyeti de düşüktür.

Bunun yanında et yemekleri de yapan bu restourantlar türk damak tadına çok uygundur.  İçecek konusuna gelirsek Özel üretiken Hırvat biralarını ve şaraplarını çok ucuza içebilirsiniz.ucuz olmasına rağmen çok güzel tadı olduğunu düşünenlerdenim...

Kısacası gidilmesi gereken bir şehir olan Dubrovnik çok da cuzzi bir maliyetle tadı çıkarılabilecek bir şehir olma özelliği taşımaktadır.

Dubrovnik gece hayatı nasıldır?

Hırvatistan'ın en önemli tatil yerlerinden biri Dubrovnik'tir özellikle 2000 li yılların ortalarında popülerliğini arttıran bu şehir hem ucuz hem de güzel bir atil geçirilebilecek bir yurtdışı seyahat imkanlarının başında gelmektedir.

Dubrovnik'in en dikkat çekici özelliklerinden biri de gece hayatıdır.  Küçük-büyük birçok gece kulübünün olduğu şehirde sabaha kadar süren bir gece hayatı vardır.

Ünlü Dj ler bu gece kulüplerine gelirler.Bu kulüplerin bazıları 2-3 e kadar açık olurken ; bazıları ise sabaha kadar açık olmaktadır.

Özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan şehirde güvenlik çok kalitelidir ve çok sorun yaşanmayan bir şehirdir.  Bazı gece kulüplerinin kapasitesi 4-5 bin civarındadır

0 yorum:

Yorum Gönder