3 Ocak 2014 Cuma

Milano Nasıl bir şehirdir?

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İtalya'nın başkenti olan Milano'da dünyanın gezilebilecek şehirlerinin başında gelmektedir.

İtalya'nın en büyük şehirlerinden biri olan Milano dünyanın en büyük katedralinesahiptir.

Ayrıca dünyanın en büyük kapalı alışveriş merkezine sahip bir şehirdir. Her köşe başında ayrı bir zenginlik bulunmaktadır.

Şehir hem tarihi dokusuyla hem de lüks yaşantısı ile turistlerin beğenisini kazanan bir şehirdir.Milano lüks bir şehir olduğu için nezih ve kaliteli insanların yaşadığı bir şehirdir.

Milano seyahati alınacak hediyeler;

Milano'da yankesicilik ve kapkaç olayları çok sık yaşanmaz ayrıca ırkçı bir şehirde olmadığı için turistik aktivitelerin rahat yapılacağı bir şehirdir.

Milano bir moda şehri olduğu için hediyelik eşyadan çok modanın büyük ve önemli markalarında hediyeler alınabilir.

Milano tarihi bir öneme sahip olduğu için hediyelik eşyalarda bu özelliklere sahip olmaktadır. Özellikle küçük katedral maketleri ve önemli ressam Leonardo Da Vinci'nin tabloları hediyelik eşya olarak seçebileceğiniz önemli seçeneklerdir.

Yine hatırlatmakta fayda var ki Milano oldukça pahalı bir şehirdir bu da alacağınız hediyelik eşyalara yansıyacaktır...

Milano'ya nasıl gidilir?

Türkiye'den Milano'ya Türk Hava Yollarının direk uçuşu bulunmaktadır. Buna ek olarak İtalyan firması olan Al İtalya'nın da Milano'ya direk uçuşu bulunmaktadır Milano'ya. Milano'ya direk uçuş en iyi ulaşım seçeneğidir.

Onun haricinde avrupaya giden herhangi bir uçakla da aktarma yaparak Milano'ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Karayolu ve tren ile de Milano'ya ulaşabilirsiniz.

Karayolunu kullananlar Yunanistan üzerinden milano'ya gidebilirler ama bu zor ve yorucu bir yolculuk olcaktır. Ayrıca İtalya'ya gemi ile de gidilebilir oradn da Milano'ya kara yolu ile gidebilirsiniz.

Milano moda şehri mi?

Milano dünyanın en önemli moda başkentidir.Bu tarih boyunca değişmemiş ve değişmeyecek bir olay gibi durmaktadır. Diğer önemli başkentler Paris,Londra,New York bu konuda Milano ile rekabet edememektedirler.

Milano'da senede iki defa moda günleri düzenlenmektedir. Bu günlerin biri Haziran diğeri de ekim ayında düzenlenmektedir. Bu moda haftası 4-5 gün sürmektedir.

Bu süreç boyunca 100 e yakın defile düzenlenmektedir. Kısacası modayı takip edenlerin kaçırmadığı modanın yönlendirildiği günlerdir.İstanbul'u bütününü Nişantaşı gibi düşünürsek Milano'yu sanırım anlayabiliriz.

Milano Turistik Yerler;

Milano diğer önemli italya şehirlerine uzak bir konumdadır. Roma-Venedik gibi ünlü İtalya şehirleri ile Milano arası oldukça uzaktır.

Bu şehirlere uzun bir araç yolculuğu ile ulaşılabileceği gibi hızlı tren ile de gidilebilir. Hızlı tren ile bu mesafe daha hızlı gidilebilmektedir.

Milano'dan İtalya'nın doğusuna ve güneyine gitmek oldukça zordur.

Milano'ya gittiğinizde gidebileceğiniz en önemli yer Como Gölü'dür. Como gölü İtalya'nın Milano'dan sonra görebileceğiniz en şık yeridir.

Milano seyahatinizde Como gölünü de görmenizi tavsiye ediyoruz. Milano İtalya'nın kuzeyinde bulunan Göller bölgesine oldukça yakındır.

Aynı zamanda İsviçre'ye de çok yakındır. Olası bir Milano seyahatinizde İsviçre'ye de uğrayabilirsiniz...

Milano seyahati bütçesi ne kadar olmalı?

Avrupadaki diğer önemli başkentlere göre değerlendirildiğinde Milano oldukça pahalı bir şehir olarak göze çarpmaktadır.

Bununda en önemli sebebi modanın başkenti olmasından kaynaklanmaktadır. Moda ile ilgilenen insanların maddi olarak güçlü olması

Milano'daki pahallığın en önemli sebebi olarak gösterilmektedir. Milano'da yemek-içmek,konaklama maliyetleri diğer bütün avrupa şehirlerine göre pahalıdır.

Bunun da en önemli sebebi lüks ve kaliteli hizmet verilmesidir. Milano'ya gitmeyi düşünüyorsanız bütçenizi yüksek tutmanız gerekmektedir.1 haftalık bir Milano seyahati ulaşım içinde 4-8 bin euro bir bütçe gerekmektedir...

0 yorum:

Yorum Gönder