3 Ocak 2014 Cuma


Kiev konaklama imkanları;

Sovyetler birliğinin dağılması ile birlikte bağımsızlığını ilan eden ülkelerde yeni yeni turizm gelişmekte ve konaklama olanakları kaliteli olmaya başlamıştır.

Kiev'de son 10 yıl içerisinde büyük otel zincirleri faaliyet göstermeye başlamışlardır. Bu otel zincirlerinin Kiev'de şubelerini açması kiev konaklama olanaklarını hem fazlalaştırmış hem de güzelleştirmiştir.

Tabi ki imkanı olan okuyucularımıza tavsiyem bu otel zincirlerinde kalmalarıdır.Bunun yanında Sovyet döneminden kalma Sovyet mimarisini taşıyan otellerde bulunmaktadır.

Bu oteller diğer otellere göre daha ekonomik konaklama imkanı sunmaktadırlar.Ama yine de adı bilinen otel zincirlerinde konaklamnızı tekrardan öneriyorum.

Kiev seyahati sorunları;

Sovyetler birliğinin dağılmasında sonra kurulan ülkelerin tamamında olduğu gibi Ukrayna'da da bazı güvenlik zaafları bulunmaktadır.

Kiev'de de Türkiye'ye göre güvenlik biraz daha fazla güvenlik sorunları vardır. Özellikle de içkili mekanlarda biraz daha fazla dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Diğer yandan Ukraynalılar Türkiye'ye çok geldikleri için Türklere alışkındırlar ve sicak davranırlar. Bu konuda çok bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum...

Kiev eğlence mekanları;

Kiev dışardan bakıldığında çok kapalı bir şehir olarak göze çarpsa da nerden ne çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz.

Bu nedenle kaldığınız otelden veya bir şekilde kendinize bir rehber edinmenizi tavsiye ediyorum.Böylelikle kiev'in en güzel barları ve diskolarında zaman geçirebilirsiniz.

Kiev gece hayatı çok gelişmiş olan bir şehirdir.Kievliler gece eğlencelerini ve alkolü çok sevdikleri için haftanın her günü birçok mekanda eğlenirler.

Dediğimiz gibi bu mekanları kendi başınıza bulmanız zor olabilir.Makul bir ücretle kendinize bir rehber edinirseniz daha keyifli aktiviteler yapabilirsiniz.Bunun yanında Ukrayna'da en güzel ve sert voktaları bulabileceğinizi de hatırlatalım

Kiev'e nasıl gidilir?

Kiev'e gitmek için ülkemizin havayolları olan Türk Hava Yollarının direk uçuşunu kullanmak en kolay yoldur.Bunun dışında Ukrayna'nın resmi havaolunuda kullanarak kiev'e gidebilirsiniz.

Kiev'e gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.

Ukrayna vizesini almak diğer avrupa şehirlerine göre daha kolaydır.3-4 günlük bir süreçte vizenizi alıp kiev'e gidebilirsiniz.

Deniz ulaşımı türkiye-ukrayna arasında bizim açımızdan yoktur.bu nedenle uçak dışında fazla bir seçeneğinizi bulunmamaktadır.

Kiev hakkında genel bilgiler;

Ukrayna'nın başkenti olan kiev'in en önemli özelliği tarihi dokusudur.  Sovyetler birliği dağılmadan önce bu devletin en önemli şehirlerinden biri de Kiev'dir.

Sovyetler birliği dağıldıktan sonra Ukrayna olarak bağımsızlığını ilan eden ülkenin başkenti de Kiev olmuştur.

Türk turistler ukrayna kurulduktan sonra Kiev'e daha çok gitmeye başlamışlardır.Kiev karadeniz bölgesinde türkiye'nin bir nevi kıyı komşusudur.

Kiev Ukrayna'nın en büyük şehri olduğu gibi de modern görüntüsü ile Moskova'yı andırmaktadır.

Ukrayna çok modern insanlara sahip genç nüfusu ile avrupai bir ülkedir bunun da en önemli sebebi Kiev'in varlığıdır.

Kiev kış aylarında çok soğuk olduğundan bahar ve yaz aylarında gidilmesi gereken bir şehirdir.

0 yorum:

Yorum Gönder